Wie ben ik? - Past Presents stamboomonderzoek en voorouderverhalen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wie ben ik?

Mijn naam is Jacqueline Verkleij en ik heb twee passies: stamboomonderzoek en schrijven. Ik vind niets leuker dan de persoonlijke geschiedenissen van mensen te onderzoeken en deze in een mooie, maar toegankelijke tekst op te tekenen. En geloof me: in iedere familie schuilt een boeiend verhaal. Soms schokkend of droevig, soms verrassend of grappig, maar altijd leuk om te lezen. In vrijwel iedere generatie zijn fascinerende elementen te vinden, die ik vervolgens illustreer met historische, economische en demografische achtergronden.

Terriƫr
Na mijn studies tolk/vertaler in Antwerpen, sociologie in Rotterdam, en journalistiek in Utrecht ben ik jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven, onder andere als professioneel schrijver.
Met mijn studies werd een belangrijke basis gelegd voor mijn onderzoeksvaardigheden. Mijn terriƫrmentaliteit en enthousiasme voor spannende familieverhalen doen de rest.

Blij van je voorouders
Ik heb gemerkt dat ik mensen oprecht blij kan maken met een mooi boek met de geschiedenis van hun eigen voorouders in woord en beeld (zie onder Recensies). En daar word ik dan weer heel blij van.

Voorproefjes
Wil je weten wat voor interessante dingen ik in de meest uiteenlopende families vind? Kijk dan bij de voorproefjes.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu