Recensies - Past Presents stamboomonderzoek en voorouderverhalen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Recensies

 
"Past Presents heeft zowel de vaders- als de moederszijde van mijn familie in een stamboomonderzoek opgetekend. En wat was het een voorrecht het eindresultaat te mogen lezen! De manier waarop Jacqueline het “verhaal” opbouwt - door de lezer eerst mee te nemen naar de tijdsperiode waarin het familielid leeft en door vervolgens het verhaal van dat familielid in de context van die tijd te plaatsen - zorgt voor een diepgang die ik niet eerder heb ervaren bij het lezen van een stamboom. Het verhaal komt écht tot leven. Door het onvoorstelbare detailniveau in de boeken van Past Presents heb ik het gevoel gekregen mijn voorouders bijna persoonlijk te leren kennen. De boeken zijn dan ook zo veel meer dan een “gewone” stamboom. Ik heb door deze unieke inkijk in mijn familiegeschiedenis mijzelf beter leren kennen - en daarvoor ben ik Jacqueline enorm dankbaar!"
Martijn van Praag, Mitcham, Australië
 
"Ontzettend mooi interessant stamboomboekje met verhalen laten maken. Een waardevol cadeau voor mijn moeder en haar familie. Vooral ook de foto's en verhalen uit die periode die er bij zijn geplaatst maken het stamboomboek compleet. Knap dat deze informatie is gevonden. Leverde veel enthousiaste reacties op van de familie. Voor mij een mooi cadeau voor mijn moeder die 75 is geworden. Dank je wel, fijn om te weten waar je vandaankomt ..."
Michael Schuling, Voorburg
 
"Als afstudeercadeau voor mijn zeer in haar ‘roots’ geïnteresseerde dochter heb ik Jacqueline gevraagd haar stamboom te onderzoeken. Het resultaat was een zeer doorwrocht en tegelijkertijd levendig boekwerkje, met tal van leuke foto’s van documenten en plaatsen die ze er bij gevonden had. De familiefoto’s moet je natuurlijk wel zelf aanleveren. Heel leuk en leerzaam hoe ze onze familiegeschiedenis ‘in de tijd heeft geplaatst’. Jacqueline heeft tal van ontdekkingen gedaan. Zo is één van de voorvaderen in de afdeling “mannen – zwakzinnigen” van een inrichting aan z’n einde gekomen (slik…), en bleek dat onze familie een lijn naar Messina, Sicilië, heeft. Mijn dochter wil daar nu naartoe om haar Italiaanse familie op te sporen… Ik kan Jacqueline van harte aanbevelen."
Erik Haman, Voorburg

"Jacqueline heeft voor mijn 50ste verjaardag een boekje gemaakt over de geschiedenis van mijn vaders familie. Haar pakkende manier van schrijven, de illustraties, de extraatjes over bijvoorbeeld de leefwijze in die tijd, het totaal maakte het een cadeau van onschatbare waarde. Los van dat het een document is geworden waarin familiefeiten zijn opgenomen, is het een emotionele herinnering, voor mij en voor mijn kinderen. Vanuit waardering voor mijn gezin van herkomst. Een aanrader voor iedereen!"

Edmay van der Lely, Nunspeet

"Mijn moeder werd onlangs 75 en wij als kinderen bedachten: wat geef je iemand dan nog? Het stamboomboek via Past Presents was een schot in de roos. Het is echt een prachtig inkijkexemplaar geworden, niet alleen voor mijn moeder maar voor ons allemaal! Het ligt standaard op de koffietafel en nu bladeren ook de kleinkinderen erin. Het verleden wordt zo mooi verweven met het heden en de toekomst. Een cadeau met eeuwigheidswaarde!"
Louise Smeets, Gent/Den Haag

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu