Algemene voorwaarden - Past Presents stamboomonderzoek en voorouderverhalen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Algemene voorwaarden

Artikel 1: Definities
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
a. Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die aan de opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot de vervaardiging van zaken of tot het verrichten van werkzaamheden;
b. Opdrachtnemer: Past Presents te Den Haag, de natuurlijke of rechtspersoon die de opdracht als bedoeld onder a heeft aanvaard of een aan een mogelijke opdracht voorafgaande offerte of aanbod heeft uitgebracht.
Artikel 2: Algemeen
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming, de inhoud en de nakoming van alle tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer gesloten overeenkomsten.
2. Algemene (inkoop)voorwaarden van de opdrachtgever zijn slechts van toepassing indien uitdrukkelijk en schriftelijk is overeengekomen dat deze met uitsluiting van deze algemene voorwaarden op de overeenkomst tussen partijen van toepassing zullen zijn.
Artikel 3: Offertes, aanbiedingen
1. Het enkel uitbrengen van een al dan niet met offerte aangeduide prijsopgave, begroting, voorcalculatie of soortgelijke mededeling verplicht de opdrachtnemer niet tot het sluiten van een overeenkomst met de opdrachtgever.
2. Aanbiedingen van de opdrachtnemer zijn steeds vrijblijvend en kunnen slechts zonder afwijkingen worden aanvaard. Een aanbod wordt in elk geval geacht te zijn verworpen indien dit niet binnen een maand is aanvaard. Onder aanbod wordt verstaan een aan de opdrachtnemer gedaan voorstel tot het aangaan van een overeenkomst, dat zodanig is bepaald, dat door de aanvaarding ervan onmiddellijk een overeenkomst ontstaat.
Artikel 4: Vooronderzoek
1. Voordat de opdrachtnemer overgaat tot aanvaarding van de opdracht wordt eerst vooronderzoek uitgevoerd om te bepalen of de opdracht in alle redelijkheid uitvoerbaar is. Indien dit naar de mening van opdrachtnemer niet het geval is, is deze gerechtigd de opdracht te weigeren.
2. Indien tijdens het uitvoeren van de opdracht blijkt dat het gewenste eindresultaat niet in alle redelijkheid kan worden behaald, wordt overleg gepleegd met de opdrachtgever over het aanpassen van de opdracht. Hierbij zal de opdrachtnemer een nieuwe kostenopgave uitbrengen.
3. De opdrachtgever is alleen dan gerechtigd de opdracht te annuleren indien hij de reeds door de opdrachtnemer in het kader van de opdracht gemaakte kosten en bestede uren vergoedt.
Artikel 5: Volledigheid en juistheid
1. Opdrachtnemer staat in voor de juistheid van de geleverde gegevens, voor zover deze worden gestaafd door officiële documenten en archieven. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor fouten in het te leveren product die te wijten zijn aan oorspronkelijke fouten in dergelijke officiële documenten en archieven.
2. Opdrachtnemer spant zich in de opdracht zo volledig mogelijk uit te voeren, maar staat niet in voor de volledigheid van de geleverde gegevens voor zover dit te wijten is aan door brand, overstroming, oorlog of gelijksoortige omstandigheden verloren gegane archieven of documenten, van rechtswege opgelegde beperkingen op de openbaarheid, en/of persoonlijke overwegingen  van de opdrachtgever en/of zijn familie.
Artikel 6: Prijs
1. Alle opgegeven prijzen zijn exclusief omzetbelasting (BTW) en andere door de overheid opgelegde heffingen.
2. De prijs die de opdrachtnemer voor de door hem te verrichten prestaties heeft opgegeven geldt uitsluitend voor de prestatie conform de overeengekomen specificaties.
3. Bij samengestelde aanbiedingen bestaat geen verplichting tot het leveren van een gedeelte van de totale prestatie tegen het voor dit gedeelte in het aanbod vermelde bedrag of tegen een evenredig gedeelte van de voor het geheel opgegeven prijs.
Artikel 7: Prijswijzigingen
1. De opdrachtnemer is gerechtigd de overeengekomen prijs te verhogen wanneer een of meer van de volgende omstandigheden zich na het sluiten van de overeenkomst voordoet of -doen: stijging van kosten van materialen of diensten die voor de uitvoering van de overeenkomst nodig zijn, stijging van de verzendkosten, invoering van nieuwe en verhoging van bestaande overheidsheffingen op grondstoffen, een aanzienlijke wijziging in valutaverhoudingen of, in het algemeen, omstandigheden die met een en ander vergelijkbaar zijn.
2. Indien zich tijdens het uitvoeren van de opdracht extra werkzaamheden aandienen die niet noodzakelijk zijn voor het te realiseren eindproduct maar dit wel kunnen verrijken, wordt in overleg met de opdrachtgever een eventuele meerprijs berekend. Indien de opdrachtgever niet bereid is deze meerprijs te betalen worden de werkzaamheden niet uitgevoerd en wordt het product volgens de oorspronkelijke specificaties aangeleverd.
Artikel 8: Betalingstermijn
1. Tenzij anders is overeengekomen, dient de opdrachtgever de prijs en de overige krachtens de overeenkomst verschuldigde bedragen binnen 15 dagen na factuurdatum te betalen, zonder zich op enige korting, verrekening of opschorting te kunnen beroepen. Bij niet tijdige betaling is de opdrachtgever in verzuim zonder dat ingebrekestelling door de opdrachtnemer is vereist.
2. De opdrachtgever is te allen tijde en ongeacht de overeengekomen betalingscondities gehouden op eerste verzoek van de opdrachtnemer zekerheid te stellen voor de voldoening van de krachtens de overeenkomst aan de opdrachtnemer te betalen bedragen. De aangeboden zekerheid zal zodanig moeten zijn, dat de vordering met de eventueel daarop vallende rente en kosten behoorlijk gedekt is en dat de opdrachtnemer daarop zonder moeite verhaal zal kunnen nemen. Een eventueel later onvoldoende geworden zekerheid zal op eerste verzoek van de opdrachtnemer tot een voldoende zekerheid aangevuld dienen te worden.
3. Indien de opdrachtgever niet tijdig betaalt als in lid 1 van dit artikel bedoeld, is deze wegens de vertraging in de voldoening van het door hem verschuldigde bedrag vanaf de factuurdatum over dit bedrag de wettelijke handelsrente, of zo van toepassing, de wettelijke rente, verschuldigd. De opdrachtnemer is bevoegd een twaalfde deel van deze rente in rekening te brengen over elke maand of gedeelte van een maand waarin de opdrachtgever zijn verplichting tot betaling niet volledig is nagekomen.
Bij niet tijdige betaling als in lid 1 van dit artikel bedoeld, is de opdrachtgever naast het verschuldigde bedrag en de daarop verschenen rente, gehouden tot een volledige vergoeding van zowel buitengerechtelijke als gerechtelijke incassokosten, daaronder begrepen de kosten voor advocaten, deurwaarders en incassobureaus. De buitengerechtelijke kosten worden gesteld op ten minste 15% van de hoofdsom met rente, met een minimum van € 100.
Artikel 9: Wijze van levering
1. Tenzij anders is overeengekomen, geschiedt aflevering per (pakket)post op het door de opdrachtgever opgegeven adres.
2. De opdrachtnemer is niet gehouden de vervaardigde zaken in gedeelten af te leveren.
3. Indien persoonlijke aflevering is overeengekomen, is opdrachtgever gehouden de reiskosten van opdrachtnemer op basis van openbaar vervoer te vergoeden.
Artikel 10: Termijn van levering
1. Een door de opdrachtnemer opgegeven termijn van levering heeft, tenzij schriftelijk en uitdrukkelijk wordt aangegeven dat het een uiterste termijn betreft, slechts een indicatieve strekking. De opdrachtnemer is, ook bij een overeengekomen uiterste termijn, eerst in verzuim nadat de opdrachtgever haar in gebreke heeft gesteld.
2. De binding van de opdrachtnemer aan de overeengekomen uiterste termijn van levering vervalt indien de opdrachtgever een wijziging in de specificaties van het werk wenst, tenzij de geringe betekenis van de wijziging of het geringe oponthoud de opdrachtnemer in redelijkheid niet noodzaakt tot wijziging van de aanvankelijk door haar plantmatig in de tijd vastgestelde inzet van productiecapaciteit.
3. De opdrachtgever is bij de uitvoering van de overeenkomst door de opdrachtnemer gehouden al datgene te doen, dat redelijkerwijs nodig of wenselijk is om een tijdige levering door de opdrachtnemer mogelijk te maken, in het bijzonder door het onverwijld beantwoorden van vragen van de opdrachtnemer, en door inachtneming van het bepaalde in artikel 15 lid 1 van deze voorwaarden.
4. Bij niet-naleving door de opdrachtgever van het in het vorige lid van dit artikel en het in lid 2 van artikel 7 bepaalde, is een overeengekomen uiterste termijn van levering niet meer bindend en is de opdrachtgever in verzuim zonder dat schriftelijke ingebrekestelling door de opdrachtnemer nodig is. De opdrachtnemer is dan, onverlet de haar krachtens de wet toekomende rechten, bevoegd de nakoming van de overeenkomst op te schorten totdat de opdrachtgever dit verzuim heeft hersteld. Daarna zal de opdrachtnemer de overeenkomst alsnog binnen een redelijke termijn uitvoeren.
Artikel 11: Onderzoek bij aflevering
1. De opdrachtgever is gehouden met bekwame spoed na aflevering te onderzoeken of de opdrachtnemer de overeenkomst deugdelijk is nagekomen en is voorts gehouden de opdrachtnemer er terstond schriftelijk van in kennis te stellen, zodra hem het tegendeel blijkt. De opdrachtgever dient het onderzoek en de desbetreffende kennisgeving te doen binnen uiterlijk 1 week na verzending, door opdrachtnemer, van het bestelde product.
2. De opdrachtnemer is steeds gerechtigd een nieuwe deugdelijke prestatie in plaats van een eerdere ondeugdelijke prestatie te stellen, tenzij het verzuim niet herstelbaar is.
3. De nakoming van de overeenkomst geldt tussen partijen als deugdelijk indien de opdrachtgever in gebreke is gebleven het onderzoek of de kennisgeving bedoeld in lid 1 van dit artikel tijdig te doen.
Artikel 12: Inhoud en wijziging overeenkomst
De opdrachtgever draagt het risico van misverstanden ten aanzien van de inhoud en uitvoering van de overeenkomst indien deze hun oorzaak vinden in de door de opdrachtnemer niet, niet juist, niet tijdig of onvolledig ontvangen specificaties of andere mededelingen die mondeling of door een door de opdrachtgever daartoe aangewezen persoon zijn gedaan dan wel schriftelijk zijn overgebracht.
Artikel 13: Auteursrechten etc.
1. De opdrachtgever garandeert de opdrachtnemer, dat door de nakoming van de overeenkomst en met name door verveelvoudiging of het openbaar maken van de van de opdrachtgever ontvangen zaken zoals kopij, tekeningen, fotografische opnamen, databestanden etc. geen inbreuk wordt gemaakt op rechten die derden kunnen doen gelden krachtens de Auteurswet 1912 of andere nationale, supranationale of internationale regelgeving op het gebied van auteursrecht of het recht van de industriële eigendom dan wel het recht met betrekking tot de onrechtmatige daad. De opdrachtgever vrijwaart de opdrachtnemer zowel in als buiten rechte voor alle aanspraken die derden krachtens hier bedoelde wet- of regelgeving geldend kunnen maken.
2. Indien ten aanzien van de juistheid van de door derden gepretendeerde rechten als bedoeld in lid 1 van dit artikel gerede twijfel ontstaat of blijft bestaan, is de opdrachtnemer bevoegd maar niet gehouden de nakoming van de overeenkomst op te schorten tot het moment waarop in rechte onherroepelijk komt vast te staan dat de opdrachtnemer door de nakoming van de overeenkomst geen inbreuk op deze rechten maakt. Daarna zal de opdrachtnemer de opdacht alsnog binnen een redelijke termijn uitvoeren.
3. Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, blijft de opdrachtnemer steeds de rechthebbende op het auteursrecht dat kan ontstaan op de door haar bij de nakoming van de overeenkomst vervaardigde werken zoals kopij, tekeningen, fotografische opnamen en databestanden.
4. De door de opdrachtnemer te leveren zaken mogen, ook indien of voor zover daarop geen auteursrecht of andere wettelijke bescherming voor de opdrachtnemer bestaat, niet zonder diens schriftelijke toestemming worden verveelvoudigd.
5. De opdrachtgever verkrijgt na levering door de opdrachtnemer het niet-exclusieve recht tot gebruik van de door de opdrachtnemer in het kader van de overeenkomst vervaardigde werken in de zin van de Auteurswet 1912 of van werken in de zin van lid 4 van dit artikel. Het hier bedoelde recht tot gebruik is beperkt tot het recht van normaal gebruik van de  geleverde zaken en houdt met name niet in het gebruik tot verveelvoudiging van deze zaken in het kader van enig productieproces.
Artikel 15: Eigendom opdrachtgever
1. De opdrachtnemer zal de door de opdrachtgever in het kader van de nakoming van de overeenkomst aan haar toevertrouwde zaken zoals foto’s, akten of andere documenten bewaren met de zorg van een goed bewaarder.
2. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid van dit artikel, draagt de opdrachtgever tijdens de bewaring alle risico’s ten aanzien van de in lid 1 bedoelde zaken.
Artikel 15: Door opdrachtgever aangeleverde materialen
1. Indien de opdrachtgever met de opdrachtnemer is overeengekomen materialen ter beschikking te stellen ter verwerking in het bestelde product, dient hij voor tijdige en deugdelijke aanlevering zorg te dragen. Bij het niet nakomen van deze verplichting is artikel 9, lid 4 van overeenkomstige toepassing.
2. De opdrachtnemer is niet gehouden aan het gebruik van de aangeleverde materialen als dit naar haar mening ten koste gaat van het te leveren product.
Artikel 16: Overmacht
1. Tekortkomingen van de opdrachtnemer in de nakoming van de overeenkomst kunnen niet aan haar worden toegerekend, indien zij niet te wijten zijn aan haar schuld, noch krachtens de wet, de overeenkomst of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komen.
2. Tekortkomingen van de opdrachtnemer in de nakoming van de overeenkomst ten gevolge van stremmingen in het vervoer of verkeer, stagnatie in, respectievelijk beperking of stopzetting van de levering van toeleveranciers, ongevallen, stakingen, maatregelen van overheidswege, opzet of grove schuld van meewerkende partijen en andere soortgelijke omstandigheden worden aangemerkt als niet aan de opdrachtnemer toe te rekenen en geven de opdrachtgever geen recht tot ontbinding van de overeenkomst of tot schadevergoeding.
Artikel 17: Aansprakelijkheid
1. De aansprakelijkheid van de opdrachtnemer uit hoofde van de overeenkomst met de opdrachtgever is beperkt tot een  zodanig bedrag als naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid in verhouding staat tot de overeengekomen prijs.
2. Indien de opdrachtnemer ter zake van enige schade, waarvoor zij krachtens de overeenkomst met de opdrachtgever c.q. deze algemene voorwaarden niet aansprakelijk is, door een derde aansprakelijk wordt gesteld, zal de opdrachtgever haar ter zake volledig vrijwaren en de opdrachtnemer alles vergoeden wat zij aan deze derde dient te voldoen.
3. Correspondentie betreffende bestelde producten vindt plaats via e-mail en de website van Past Presents. De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het aan de opdrachtnemer verstrekken van het juiste e-mailadres, postadres en betalingsgegevens. Daarnaast is opdrachtgever verantwoordelijk voor het juist instellen van PC of laptop en de hierop draaiende programma’s als firewalls, spamfilters en virusscanners, zodat aan hem verstuurde berichten ook daadwerkelijk worden ontvangen.
4. Wijzigingen in de contactgegevens van de opdrachtgever dienen onmiddellijk aan de opdrachtnemer te worden doorgegeven.
Artikel 18: Toepasselijk recht
De overeenkomst tussen de opdrachtnemer en opdrachtgever wordt beheerst door het Nederlands recht.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu